Тема: Молоко і молочні продукти, їх характеристика, якісні показники, використання для виготовлення борошних виробів.
Повторити: Л.Д. Кришемінська §6 стор 200-215
Законспектувати: Харчова безпека х/б, кондитерських виробів стор 163-164, стор 166-169
Питання для самоперевірки: стор 228 (10, 11, 12, 13, 14).
Тема: Яйця і яєчні товари. Визначення свіжості яєць. Види браку. Санітарно- гігієнічне оцінювання яєць. Яєчні продукти: меланж, сухий яєчний порошок. Якісні характеристики. Використання в хлібопекарській промисловості.
Законспектувати і вивчити:
Підручник Л.Д. Кришемінська. Харчова безпека х/б, кондитерських виробів стор 169-186
Питання для самоперевірки: стор 267 (18,19).
Товарознавчий диктант:
1. Для виготовлення кондитерських і булочних виробів використовують ..... та.... яйця.
2. Вид і категорію яєць встановлюють шляхом ....
3. Доброякісність і безпечність використання яєць підтверджують ..... .
4. Залежно від ступеня свіжості курячі яйця поділяють на .... та .... .
5. Ознаки доброякісності яєць ..... , .... , ....... , ..... .
Контрольні запитання: стор 228 (15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22)
Контрольні запитання: стор 228 (15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22)
Тема: Жири і масла. Види рослинних, тваринних і штучних жирів. Спеціальні пекарські жири, їх характеристика та використання. Маргарин як основний штучний жир для виготовлення борошняних, хлібобулочних виробів. Рідкі безводні жири, їх використання в хлібопекарському виробництві.
Законспектувати і вивчити: Підручник Л.Д. Кришемінська. Харчова безпека х/б, кондитерських виробів стор 159-163
Товарознавчий диктант:
1. Твердий тваринний жир називають ..... .
2. Твердий рослинний жир називають ..... .
3. Маргарин, який використовують для приготування кулінарних виробівназивають .... жиром.
Контрольні запитання: стор 228 (6, 7, 8)Тема: Крохмаль, цукор, цукристі речовини.
Повторити: "Товарознавство бакалійних товарів"(асортимент, хімічний склад, властивості)
Законспектувати та вивчити: Підручник Л.Д. Кришемінська. Харчова безпека х/б, кондитерських виробів стор139-154
Контрольні запитання: ст. 228 (9,24)
Термінологічний диктант: "Визначення процесів сировини та матеріалів"
1. Модифікація крохмалю - це здатність...
2. Ретроградація крохмалю - це перехід...
3. Під час технологічної обробки, крохмаль проходить стадії...
4. Замінники цукру є..., ..., ... .
5. Патока крохмальна...
6.Патока мальтозна...
7. Патока рафінадна...
Тема: Вода. Санітарно-гігієнічні вимоги до води.
Підручник Л.Д. Кришемінська. Харчова безпека х/б, кондитерських виробів стор 41-43. Стисло конспект. Відповісти на запитання стор 86 №4,5,6.